Talot Ja Huvilat

Etusijalla asiakkaan toiveiden mukainen toteutus

LuottoDesignin materiaali on aina suomalaista, 300 millimetriä paksua jättihirsiä - kaikki muu on suunniteltu erityisesti talot.

LuottoDesign on mukana unelmiesi jättihirsihuvilan, -talon tai -saunamökin rakentamisessa jo ideointivaiheesta alkaen. Voit tuoda meille valmiit piirustukset tai voimme aloittaa suunnittelun täysin puhtaalta pöydältä. Rakennuksen piirtäminen  massiivisen, 300-millisen luonnonhirren  vaatii hieman teollista hirttä perusteellisempaa suunnittelua, mutta antaa myös enemmän mahdollisuuksia yksilöllisiin toteutuksiin. 

Lohenpyrstö nurkka
Quote Gold Icon.G03.2k

Rakennuksen suunnittelu lähti liikkeelle kysymyksestä, täytyykö saunan olla aina suorakaiteen muotoinen. Se innosti suunnittelemaan saunan löylynkierron näkökulmasta niin, että kaikki saunojat saavat samanlaiset löylyt. Suunnittelu kesti yli vuoden, mutta lopputuloksena syntyi juuri tavoittelemani tulos. Saunan ulkoasusta halusin ympäristöön sopivan, ja että järvelle päin avautuva maisema on huomioitu. Lopputulos oli erittäin onnistunut.

– Jussi Heikkinen

Saunahuvilan suunnittelu: taiteilija-arkkitehti Jussi Heikkinen

Tuvan pönttöuuni: peltiseppä Mika Häkkinen, Pieksämäki

Mittatilauskiuas: Iki-kiuas, Pieksämäki

Quote Gold Icon.G03.2k

Tämän saunahuvilan ulkoasussa tavoiteltiin hirren vahvuuden korostamista, minkä vuoksi nurkkatyypiksi valittiin niin sanottu pitkä nurkka. Kuvien rakennuksessa hirsien korkeus vaihtelee 45 sentistä 60 senttiin, mutta nyt työstämme tyvestä yli 90-senttisiä hirsiä. Kun seinää nostetaan vuorotellen tyvien ja latvojen kanssa, keskimääräinen nousu on 45 senttiä per hirsivarvi.  

– Mikko Mikkonen

Jättiläishirren matka metsästä jalostukseen

Yksi LuottoDesignin ainutlaatuisten hirsituotteiden keskeisistä arvoista on niiden alkuperän tunteminen. Kun jokainen jättiläispuu kaadetaan ja työstetään omana työnä, tiedämme jokaisen puun tarinan tarkasti kannolta kehikkoon saakka.

Jättiläispuut kaadetaan metsurityönä pääasiassa Kainuun alueelta muiden metsänhoitotöiden sivutuotteena. 

Hirret sahataan vannesahalla 310 millimetriä vahvoiksi pelkkahirsiksi ja annetaan kuivua luonnollisesti vuodesta kahteen.

Hirsikehikot veistetään kuivissa halliolosuhteissa. Hirsien salvokset ja varaukset tehdään käsityönä jokaisen hirren luonnollista muotoa hyödyntäen.

Tuloksena on ainutlaatuinen ja elävä hirsiseinä, joka korostaa puun alkuperäisiä, massiivisia muotoja. Vahvuutensa ansiosta jättihirsiseinä ei tarvitse lisäeristystä. Lisäksi paksu seinä eristää erinomaisesti ääntä, on esteettinen sekä hyvin pitkäikäinen.