Valitsemme puut käyttökohteen mukaan

Tervaaminen
Tervaaminen

LuottoDesign valmistaa suomalaisesta jättiläispuusta erikoisjäreitä puurakenteita sekä muita erikoistuotteita rakentamiseen ja sisustamiseen. Työllemme on ominaista yksilöllinen lähestymistapa puunjalostukseen. Siksi teemme päätöksiä puun ominaisuuksien perusteella jo hakkuuvaiheessa: esimerkiksi puita, joilla on vaikuttava juuristo, kaadetaan näyttävien runkorakenteiden ja massiiviset puurakenteiden luomiseksi esimerkiksi ulkoseiniin tai sisäkattojen kannattimiin.

lattialankku
lattialankku

Puun alkuperäisiä muotoja kunnioittavaa käyttöä

Luonnossa puut ovat harvoin symmetrisiä, tasapaksuja tai täysin suoria. Sen vuoksi LuottoDesignin yksi arvovalinnoista on säilyttää puiden yksilölliset ominaisuudet lopputuotteissa nähtäviksi. Käytännössä tämä valinta merkitsee puiden valitsemista ja jalostamista yksi kerrallaan.  

Runsasoksaisista havupuista sahaamme massiivisia paneeliaihioita sisäseiniin tai -kattoihin. Lankkujen syrjiä ei sahata, minkä vuoksi oksapahkat jättävän niihin puun luonnolliset ja alkuperäiset muodot. Jäljittelemätön oksaisuus voi olla näyttävä yksityiskohta myös penkeissä ja pöydissä

Käsittelemämme massiiviset puurakenteet ovat pohjoissuomalaista mäntyä, kuusta ja lehtikuusta. Sahasimme erityisen vahvaa haapaa tukkeihin tai vyöruusuihin eri käyttötarkoituksiin.